Site icon Mamina čarolija

Ergobaby Embrace – isprobali smo najnoviju nosiljku u Hrvatskoj

Prošloga tjedna imali smo priliku prisustvovati jednom posebnom događaju u prostorima Muzeja Mimara na kojem je predstavljena najnovija Ergobaby Embrace nosiljka.  Tom prilikom održana je iznimno zanimljiva  panel diskusija na temu nošenja beba u kojoj su sudjelovali dr. Milan Stanojević, Iris Božić, certificirana savjetnica za nošenje, Josip Vlaić, dr.med. i Ivana Baksa, fizioterapeutkinja dok je panel raspravu vodila voditeljica Nevena Rendeli, mama tri djevojčice.

Stručnjaci na panelu su se zajednički složili u mišljenju kako je bebu korisno i zdravo nositi, te ako dijete nema nikakvih zdravstvenih prepreka, nošenje može biti vrlo korisno i praktično, kako za majku, tako i za bebu.

Meni je puno više od panela pozornost okupirala sama Ergobaby Embrace. Nosiljka o kakvoj sam maštala svega nekoliko mjeseci prije kada je David bio novorođena beba. Već sam ranije pisala kako smo se nosili u elastičnoj marami ,u prvim tjednima života. U glavi mi je tijekom cijelog panela bilo Hej Embrace, pa gdje si bio do sada?!  Šalu na stranu, bez obzira na to što smo sada veća beba koja samostalno sjedi i nismo novorođenče, odoljeti Ergobaby Embraceu nismo uspjeli i jedva smo dočekali red za isprobavanje nakon panela.

Ergobaby Embrace

Prvo što moram obavezno komentirati je materijal od kojeg je ova nosiljka izrađena. Na prvi dodir me osvojio jer me ujedno podsjetio na naše prve dane nošenja i odmah mi se vratio miris tek rođene bebe. Radi se o elastičnom materijalu i najnježnijoj mogućoj tkanini, koji čine savršen spoj. Ujedno je potpuno nježan, a s druge strane idealno privija bebu uz mamu. Doduše, naš David je kilažom već na gornjoj granici koje ova nosiljka može podržati, pa ne dobivate dojam pripijenosti uz mene. To je onaj trenutak kada mi je bilo žao što nije manji, koliko god sam s druge strane sretna što je narastao dovoljno veliki da ga sada mogu nositi i na leđima. Ah, mi mame uvijek tražimo previše. 🙂

Nastavno na entuzijazam koji mi je nova Ergobaby nosiljka usadila, nazvala sam prijateljicu koja ima mlađu djevojčicu da mi samo na nekoliko trenutaka dozvoli da ju nosim u Embraceu, kako bi stekla stvarni dojam. Elena je uživala u nošenju, a danas ju njezina mama nosi baš u ovoj nosiljci. Ne moram ni reći da sam odmah poželjela opet biti trudna, jer rješenje kakvo smo sanjali, sada imamo u samo 2 klika kopče. Elastično,jednostavno, nježno i lako za postavljanje. S druge strane nosiljka je praktična jer je iznimno mala i stane u manji ruksak za pelene,tako da ju uvijek možete imati kod sebe i u pravom trenutku izvući van i sklopiti u 2 poteza. Dolazi u četiri boje (Burgundy, Heather Gray, Pure Black i Oxford Blue) po cijeni oko 600 kn ili ovisno o ponudi određene prodavaonice s dječjom opremom.

Ako ste trudnica koja upravo mazi svoje živahno zlato u trbuhu, predlažem vam da pričekate s kupnjom do sajma mama i beba u Westgateu 14.-17.11. kada se mogu očekivati i posebni sajamski popusti.

U svakom slučaju mislim da uz Ergobaby brige nemate, jer daju svoj ErgoPromise, tj. obećanje da će u obliku doživotne garancije besplatno zamijeniti nosiljku ili dio nosiljke ako pronađete tvorničku grešku.

više u TV prilogu

Exit mobile version