Site icon Mamina čarolija

Top 10 situacija u kojima ćete biti najsretniji što je beba u nosiljci

Povodom Svjetskog tjedna nošenja beba dijelim s vama naše najbolje trenutke u nosiljci. U ovih osam mjeseci nošenje, moram priznati da nam je postalo dio dnevne rutine,te da je nosiljka jedina stvar bez koje ne krećem nikuda. Našeg Davida nosimo od 9 tjedana starosti, kada su nam potvrdili da je s njegovim kukovima sve uredu i  dali nam zeleno svjetlo za nošenje.

Počeli smo se nositi kod kuće u elastičnoj marami Chibolo (Mueller 239 kn) koja nam je bila probna opcija, po sistemu APP (ako prođe, prođe).  Na sebi sam uvijek imala samo potkošulju, tako da je David bio naslonjen direktno na moju kožu. On je doduše zimska beba, pa nam je početak nošenja savršeno legao jer bi se uz mene fino utoplio i to mu je godilo. Kod umirivanja bebe u grčevima, nošenje u marami nam je bio spas, a naslonjen trbuščić uz moje tijelo ga je znao umiriti.

Nisam sigurna kako to ide po ljeti, jer ga ovoga ljeta nisam previše nosila – u nosiljci bilo vruće i njemu i meni. Na samom početku smo se konzultirali s grupom Nošenje beba i savjetnicom za nošenje Iris Božić o kojoj možete više pročitati u intervju.

Nakon što smo prerasli fazu elastične marame s otprilike 6 kg kada je ona pod težinom bebe krenula visiti, posjetili smo trgovinu s velikim izborom nosiljki u kojoj smo prepustili Davidu da sam izabere. Frajer je odabrao Tula Explore nosiljku, a mama i tata uzorak. To je jedina nosiljka koja mu je na prvu legla. U njoj se umirio, prigrlio me i nije se komešao kao u ostalima.  Ja sam probala prošetati, vratiti mu dudu u usta i još nekoliko trikova, na temelju kojih sam zaključila da je zaista najbolji izbor. Jedan od bitnih savjeta koji želim s vama podijeliti; Dopustite bebi da odabere nosiljku, nemojte nosiljku kupovati prije nego upoznate svoju bebu!

Mi bi možda odabrali neku drugu, ali ova je bila njegov izbor. Od 3 mjeseca starosti nosimo se u Tuli svakodnevno.

Što to znači nosimo se svakodnevno?

U našem domu ne dijelimo poslove na muške i ženske, niti nešto isključivo radi muž ili ja. Njegov je posao terenski, a to znači da smo beba i ja jako puno vremena sami. Kada je mama sama, a svi poslovi oko nje ovise samo o njoj  – nosiljka je najbolji prijatelj.

Kada mama ima nosiljku – ima dvije ruke slobodne, a ne samo jednu.

Kada mama ima nosiljku – čuva svoja leđa od krivog držanja.

Kada mama ima nosiljku – može jesti u miru, a ne mora čekati gladna dok beba zaspe.

Kada je beba u nosiljci – ne moram misliti kako gurati dvoja kolica u dućanu.

Kad je beba u nosiljci – mama u miru stavlja tuš i maskaru na oči.

Nastavit ću niz kroz samo djelić fotografija u našoj Tuli.

O Tuli Explore

Tula Explore je u našem slučaju ispunila sva očekivanja i potpuno ih nadmašila ih. Moj svaki izlazak iz kuće podrazumijeva da mi je nosiljka zakačena oko struka, a beba u njoj. Beba sada već čim vidi nosiljku puže prema meni i pruža rukice, jer zna da idemo u život. Do sada smo se nosili samo u položaju okrenutom prema meni. Jednom sam ga kod kuće probala nositi ga prema van, nije se svidjelo niti njemu niti meni, pa smo odustali od toga. Planiram ga nositi na leđima, kada prođe 10 mjeseci starosti. Tula je idealna i za tate. Moj muž je velik čovjek u svakom smislu riječi, pa ako njega može opasati bez problema, onda je zaista napravljena za sve druge velike dečke.

Tkana marama

Naša treća nosiljka u generaciji je tkana marama iz njemačkog Lidla. U naš Lidl još nije stigla. Tamo je koštala 14€ i isto smo išli sistemom “ajmo vidjeti kako će nam ići”. David ju obožava! Ja i dalje malo više volim Tulu.

Zašto?

David ju obožava jer su mu ruke slobodne. Može hvatati što želi, a baš to je ono na što ja baš nisam navikla, jer je u Tuli malo manje slobodan, što mi odgovara. U marami se nosimo samo kod kuće, bar za sada.

Želimo vam sretan Svjetski tjedan nošenja beba.

Nošenje je ljubav! Nosite i grlite svoje male bebače, jer vrlo brzo više nećemo imati priliku privezati ih uz sebe.

Exit mobile version