Site icon Mamina čarolija

Zašto se djeca vole ljuljati i kada je pravo vrijeme za nabaviti ljuljačku?

Ljuljanje na ljuljački nas sve automatski vraća u djetinjstvo. Mnogi u odrasloj dobi će rado vrijeme provoditi ljuljajući se u vrtnoj ljuljački ili mreži. Ljuljanje nas opušta i smiruje, pa ne čudi da djeci i bebama odgovara.

Znanstvenici Sveučilišta u Washingtonu su dokazali  da ljuljanje u razvoju djece igra važnu ulogu. Osim pozitivnog učinka na motorički razvoj, Ljulje imaju puno važniju ulogu u razvoju djece od običnih penjalica i tobogana. Istraživanje je pokazalo da kada se djeca ljuljaju u paru na dvije ljuljačke, pokušavaju se sinkronizirati i uhvatiti pokret s drugim djetetom i samim time i jedno i drugo dijete zapravo bude u sebi onaj osjećaj zajedništva.

Kada sam bila malena djevojčica obožavala sam se ljuljati kod bake i dide u dvorištu. Nitko od ostalih unuka se nije toliko volio ljuljati koliko ja. Zato sam bila sigurna da će moj sin uživati u ljuljanju. Jedva smo dočekali njegovih punih 5 mjeseci i da nam stigne njegova prva Ljulja za bebe.

I to ne bilo kakva Ljulja…

U gradu na Bosutu nastaju ljulje kakve svaka mama za svoje dijete može poželjeti. Upravo takvu je mama Vedrana jedne zime sašila svojom mezimici. U slaboj ponudi ljuljački, mama je za svoju djevojčicu odlučila izraditi baš onakvu kakvu je zamislila. Tako je nastala prva Ljulja, a nakon nje još mnoge u raznim oblicima i dezenima. Mamu su prijatelji i obitelj nagovorili da krene izrađivati Ljulje i za druge, a ubrzo su se u njima krenula ljuljati mnoga dječica u Hrvatskoj.

Ljulja 

Na Ljuljinim stranicama vidjeti ćete mnoštvo zadovoljnih beba i djece iz cijele Hrvatske i svijeta. Našem sinu, kao i svaki put do sada ću zaštiti privatnost, ali vjerujte mi da David uživa 100% u ljuljanju.

Upravo tako su bake, mame, tete i kume diljem Hrvatske odabrale su pravi poklon za bilo koju prigodu, jer ne postoji dijete na svijetu koje se ne voli ljuljati.

Tim Ljulja danas izrađuje personalizirane ljulje u najrazličitijim dezenima.



Često na stranici objave Ljulje koje su izrađene i dostupne odmah, po sistemu tko prvi njegovo, pa se stranicu zaista isplati pratiti.

Mi smo odabrali ova 2 dezena, jer nam se najbolje uklapaju uz naš interijer. Odluka je bila teška i na kraju smo morali izvlačiti papiriće.

Ako mislite da vaše dijete ništa ne može umiriti, možda je pravo vrijeme da nabavite jednu Ljulju.

U jednom od sljedećih objava zabaviti ću se idejama za montažu Ljulje. Svaka dolazi s ovakvim kompletom zatvorenih kuka s mogućnošću ugradnje u strop, drvenu gredu i slično.

No, ja sam istražila još neke mogućnosti. Više u sljedećem postu…

do ljuljanja 🙂

Exit mobile version