Site icon Mamina čarolija

Kako odabrati krevetić za vašu bebu?

Krevetić ili kolijevka za vašu bebu najprepoznatljiviji je simbol dolaska novorođenčeta u kuću. Neiskusni i mladi roditelji često posežu za dizajnerski najprivlačnijim krevetićima, ne misleći na funkcionalnost. Iz toga razloga mnogi dječji krevetići u kratkom roku postanu ukras u dječjoj sobi koji se ne koristi za spavanje, a beba spava s roditeljima u bračnom krevetu. Upravo takav scenarij smo nastojali izbjeći prilikom odabira krevetića za naše dijete. Proučavali smo recenzije koje su pisali zagovornici cosleepinga i pritom pronašli idealno rješenje.

Next to me kolijevka savršen je odabir za prvih 6 mjeseci sna vašeg novorođenčeta. Osobno sam odabrala FreeON Close&Free kolijevku koja po meni sadrži najveći broj funkcionalnosti uz najpristupačniju cijenu, a dostupna je u Bubamarinim trgovinama u sivoj boji.
 Na samom početku htjela bi reći da se naš odabire temeljio na odluci da dijete spava u našoj sobi,ali ne u našem krevetu. Za bebu rođenu usred zime koja isključivo doji,bilo nam je nezamislivo da spava u drugoj sobi.
Željeli smo krevetić kojega je moguće maksimalno približiti uz bračni krevet u našoj sobi, kako bi našoj bebi u bilo koje doba noći mogli pružiti ruku i smiriti je u snu, bez našeg ustajanja iz kreveta i podizanja bebe iz krevetića.
Time smo mislili i na moj postporođajni oporavak i dugoročno na zdravlje kralježnice.
U prvim mjesecima bebina buđenja su česta, a to znači i mnoga ustajanja i saginjanja u krevetić. Prednost ovoga krevetića je bila u mogućnosti spuštanja bočne stranice i mrežastim panelima sa strane koji omogućuju savršen pregled nad kolijevkom iz ležećeg položaja.
Kolijevka se može s jedne strane podići kako bi bila pod željenim nagibom što je preporučeni položaj spavanja za tek rođenu bebu. Visina kolijevke se može podesiti po visini vašeg kreveta, što je također velika prednost u odnosu na klasičan krevetić. Okolina u krevetiću je mekana i prozračna, te nema potrebe u nju dodavati obloge i zaštite, obzirom da je krevetić sam po sebi mekan i nema brige da će se dijete udariti, jer tvrđih dijelova nema.
 Položaj djeteta u krevetiću u našem slučaju bio je kontra od našeg položaja spavanja, radi boljeg pregleda i lakšeg podizanja. Djetetova glava je bila na onom kraju kolijevke gdje su naše noge, a njegove nogice tik uz moju glavu. Kraj s glavicom je bio podignut pod blagim nagibom, tako da sam u svakom trenutku imala pregled nad njim.
Podešavanje kolijevke moguće je 9 različitih pozicija i podešavanje nogu prema krevetu, te sam sigurna da ćete ga lako prilagoditi vašoj sobi.
Specifičnost FreeOn krevetića je vrtuljak s 8 različitih uspavljujućih melodija koji je uključen u cijenu krevetića. Vrtuljak dolazi s 2 igračke, vrlo je fleksibilan i podesiv u oba smjera, a igračke na njemu moguće zamijeniti ili dodati nove na postojeće. Vrtuljak nije pretrpan s igračkama, pa ne ometa prilikom spuštanja i podizanja djeteta iz krevetića, a može se pomicati u oba smjera.
Dimenzije krevetića su 68x98x113 cm što je dovoljno za postavljanje i u manjim spavaćim sobama. S druge strane dovoljno je velik za spavanje bebe do njezinog posjedanja. Transport automobilom krevetića je vrlo jednostavan, pa smo ga nosili na sva naša putovanja u prvih 6 mjeseci. Beba je pritom spavala u svom krevetiću gdje god krenuli, pa nismo imali problema s prilagodbom.
Više o krevetiću pogledajte u video recenziji

Mi vjerujemo u mirne snove vas i vaše bebe! 🙂
Exit mobile version