Site icon Mamina čarolija

Kako odabrati dječja kolica i kakva kupiti?

Izvor: https://cdn.lifehack.org/wp-content/uploads/2016/12/30110118/OF8OR80.jpg

Jedna od težih odluka koju smo morali donijeti je bila ona o izboru dječjih kolica. Znam da laicima koji nikada nisu imali malu bebu to sada zvuči čudno, ali jednom kada krenete proučavati kolica, vrlo brzo shvatit ćete da je izbor veći od izbora automobila. Čitajući razna iskustva, došli smo do užeg izbora specifikacija koje su za nas bitne. Ako vam se mama, svekrva, strina ili ujna nude da vam kupe kolica, vodite računa da sami naglasite neke od specifikacija koje će vam svakodnevni život s bebom činiti lakšim.

Istraživanjem sam konačno  došla do nekih finalnih specifikacija koje bi nama bile najbitnije:

Najbliže mojim zadanim specifikacijama što sam pronašla čitajući razne tekstualne i video recenzije te forume, u najužem izboru ostala su top 3 modela kolica:

Mutsy Evo 2 u 1


Maxi Cossi Adorra


Mclaren Daytripper

Radi se o kolicima koja su težine između 8,8 kg i 11,9 kg, gdje sve ide u prilogu Mclaren kolicima koja su jedna od najlakših i najtraženijih kolica. Radi se o cjenovnom razredu od oko 4500-5000 kn.

Naravno da nije svatko spreman izdvojiti toliko za kolica, obzirom da ih djeca brzo prerastaju. Postoje kolica koja su 3u1 i imaju puno od gore navedenih funkcionalnosti, no istraživanjem nisam došla do zaključka da imaju sve navedeno.

Gdje kupiti kolica?

Kao najbolji izbor za odabrana kolica su nam se pokazale trgovine Baby Centar i Magic Baby. No, budite svjesni da na tim mjestima možete otići pogledati kolica uživo, te potom čekati popuste ili naručiti odabrana kolica s inozemnih stranica. Najbolje ponude forumašice su našle na njemačkim stranicama KinderMaxx i Kids-room.de, te poljskoj stranici happystorks.com, te imaju vrlo pozitivna iskustva s narudžbom. Često je slučaj da upravo na inozemnim stranicama odabir boja bude puno veći, a dodatnu opremu često u određenom paketu dobijete gratis, dok se adapteri, suncobran, držač za bocu i ostalo u Hrvatskoj dodatno naplaćuje.

Evo jednog primjera:

Svaki od ovih dodataka u Hrvatskoj košta dodatnih 300tinjak kuna.

Većina onih koji se odluče kupiti kolica u Hrvatskoj čekaju City Centar žutu srijedu, jer su tada popusti 15%, što nije zanemarivo na ukupan iznos kupnje.

O čemu trebam voditi računa prilikom odabira dječjih kolica?

Ovo su najčešće karakteristike koje roditelji navode prilikom odabira kolica:

Žele zatvorenu košaru za stvari u sklopu kolica,
Žele kolica koja imaju ventilaciju
Kolica koja će biti ugodna za dijete i na prvi pogled  jako praktična
Kolica koja nisu preteška
Kolica koja imaju ventilaciju
Mogu se staviti u vodoravni položaj u sportskom dijelu
Imaju amortizere i kvalitetnu perivu tkaninu
Razne mogućnosti nagiba naslona
Jednu ručku podesiva po visini – jer nismo svi iste visine, nekima je ručka od kolica previsoko, dok je nekim tatama ona izrazito niska
Mrežicu za komarce ili zimski plastični pokrov za kišu (cerada)

 

Sretno svima s odabirom. Vjerujem da je ovaj članak donekle suzio vaš konačni odabir. Do tada ćete vjerojatno kao i ja, gdje god hodali promatrati kakva se dječja kolica kotrljaju u vašoj blizini.

Exit mobile version