Site icon Mamina čarolija

Isprobali smo Kinderfeets tricikl i dasku za ljuljanje

S punih 18 mjeseci djeca najčešće aktivnije počinju istraživati svijet oko sebe. Do sada smo naviknuli da puzaju ili šetaju, ali se uglavnom drže u blizini roditelja, no sada počinje ona nezaustavljiva faza u kojoj djeca počinju trčati, penjati se i još aktivnije istraživati svijet oko sebe. Postaju im zanimljiva sve vrste prijevoznih sredstava poput tricikala, motorića, romobila, automobila, posebno ona koje voze druga djeca u parku.

Koliko god roditeljima ova nova faza u petoj brzini često zna biti zahtjevna, da ne kažem naporna, djecu u ovoj fazi ne treba sprječavati da se ljuljaju, penju i voze. Motoričke sposobnosti koje sada razviju iznimno će im biti bitne u ostatku života.

Istražujući razne dodatke za dječju sobu koje bi mogli koristiti tijekom ljetnih vrućina, a i dugih zimskih dana kada vrijeme ne dopušta boravak s djetetom u parku, zaintrigirala me Kinderfeets motorička daska, daska za ravnotežu i ljuljanje, originalnog naziva Kinderfeets Kinderboard Na prvu mi je djelovala kao da daje nebrojene mogućnosti za igru, ali sam iznimno bila nestrpljiva hoće li to prepoznati i moj 18mjesečni sin. Nije me razočarao, jer je njegova znatiželja i mašta u ovome trenutku na samome vrhuncu, pa je dasku na pragu preuzeo od dostavljača i sam krenuo otvarati kutiju. Kada smo ju izvadili iz kutije, na moje iznenađenje i oduševljenje, odmah se krenuo igrati s daskom. Ovakvo ponašanje bi očekivala vjerojatno kod nekakvih plastičnih igračaka u raznim kričavim tonovima koje na prvu zaokupljaju djecu, ali ne i kod daske mat boje.Kako je to izgledalo, možete pogledati u videu.

Kao što vidite ona može postati ljuljačka, tobogan, bar, čamac, odmorište, kućica za lutke i plišane prijatelje, pozornica za predstave ili tunel. Postoji mnogo beskrajnih  mogućnosti za istraživanje i sve je prepušteno isključivo dječjoj mašti!

Nekoliko tehničkih detalja, za one koji žele znati više:

KINDERFEETS BICIKL BEZ PEDALA TINY TOT PLUS 2U1

S obzirom na već spomenutu živost koja slijedi u mjesecima djetetova razvoja koji su pred nama, odlučili smo se kućnom voznom parku pridodati Kinderfeets 2u1 tricikl i bicikl bez pedala, koji može po potrebi biti ono što poželite. U dobi od 18 mjeseci dijete je spremno za tricikl,a tek nakon pune 2 godine ga planiramo isprobati bicikl bez pedala. Glavni razlog tome je činjenica koliko brzinom ti mališani na njemu jure, i koliko im je to kretanje i balansiranje prirodno, da me čak malo i strah prije mu dati da se okušava u takvim “adrenalinskim sportovima”. Tricikl Tiny Tot smo odabrali u Plus verziji, jer su nam prijatelji savjetovali da je ona bolja za višlju djecu i da ga duže mogu voziti od basic verzije. Nisam doduše vidjela manju verziju uživo, no ovaj nam se pokazao idealan. Ovakav tip bicikla upamtila sam s jedne Googleove marketinške konferencije puno godina prije nego li smo planirali dijete. Predavačica je tada spomenula kako je neko vrijeme već planirala odvesti starijeg sina na poligon na kojemu će ga učiti kako voziti bicikl bez pedala. No, kada je došla s njim na poligon vidno uzbuđena, dječak je samo sjeo na bicikl s pedalama i odvezao se na njemu. Kada ga je pitala, pa dobro, gdje si naučio voziti bicikl? Dječak je odgovorio; “Mama vozim bicikl otkad sam bio beba”.

Upravo bicikli bez pomoćnih kotačića u kojima dijete od najranije dobi razvija vlastitu ravnotežu i balans razvijaju potpuno opušten osjećaj upravljanja u svim smjerovima. Kinderfeets Tiny Tot ima kotače punjene pjenom koji se ne mogu probušiti niti na jednom terenu. Lagan je i izrađen od ekološki prihvatljivih materijala i boja i može se koristiti do 4.godine.

Evo kako je izgledao naš Unboxing Kinderfeets Tiny Tot 2u1 PLUS uz nestrpljivog pomagača

Još malo tehničkih karakteristika za one koji žele znati više:

Članak je nastao u suradnji s webshopom Malishani.com

 

Exit mobile version