Site icon Mamina čarolija

6 vrsta vlažnih maramica na testu

Puno vas je pitalo koje proizvode za bebu koristim, pa sam odlučila napraviti mini amatersko istraživanje u svojoj kućnoj radinosti i odgovoriti na neka pitanja, uštediti vam koju kunu. O ukusima se ne raspravlja, pa ću odmah na početku reći da možda maramice koje kod mene imaju najvišu ocjenu vama i vašoj bebi budu prevlažne, ne budu fino mirisale ili dobro brisale.

Predmet ovoga testiranja je 6 vrsta vlažnih maramica

  1. Pampers Fresh Clean

  2. Violeta Sensitive care

  3. Hipp Ultra Sensitive 99% water

  4. Violeta Sensitive 99% water

  5. Trudi

  6. Vip Baby Aloe Vera

Količina

Najčešće kada kupujemo pratimo dobru cijenu i akciju, a rijetko mislimo na količinu. Tako bi htjela naglasiti da se pakiranja razlikuju i u količini, od pakiranja s 42 maramice – Violeta Sensitive Care do najvećeg pakiranja 120 maramica Vip baby Aloe Vera, Trudi pakiranje je veliko, a sadrži 72 maramice, dok Hipp Ultra Sensitive i Violeta Sensitive 99% Water imaju 52 komada. Manja pakiranja su doduše vrlo zgodna za primjenu izvan kuće i ne zauzimaju puno mjesta u vašoj torbi ili ruksaku.

Miris

Najbolje za vašu bebu bi bilo koristiti maramice bez dodataka parfema i parabena, one koje su izrađene na bazi vode. Takve su upravo Violeta Sensitive 99% Water i Hipp Ultra Sensitive 99% water, dok su ostale maramice s mirisom. Doduše Violeta Sensitive 99% Water imaju u sebi 1% udjela ekstrakta nordijske kupine, dok se kod Hipp maramica spominje ekstrakt badema iz ekološke proizvodnje. Mirise je teško pretočiti u tekst, ali iz ovoga testiranja bi rekla da Trudi maramice imaju jaki miris vanilije koji kod mene osobno nije dobro prošao. Violeta Sensitive s bademovim mlijekom imaju nešto ugodniji miris i mnoge mame ih zbog toga biraju, no savjetujem da ih izbjegavaju oni čije bebe imaju potencijal za alergije na orašaste plodove, jer ipak sadrži bademovo mlijeko. Vip Baby maramice su nove na tržištu i koliko je meni poznato jedine s Aloe Verom, miris je ugodan, ali više za primjenu kod odraslih, ne i bebe. Mirišu mi na odrasle. Pampers Fresh Clean imaju osvježavajući miris koji ne znam s čime bi točno mogla usporediti.

Tekstura

Kako maramice izgledaju najbolje pogledajte na youtube kanalu, gdje su snimljene iz blizine. Jednako tako koliku površinu prekrivaju jer nisu jednakih dimenzija.


Vlažnost

Koliko je vlažna maramica zaista “mokra” isto ovisi o ukusima. Ja osobno volim da s njom od prve mogu obrisati sve i da je ona dovoljno vlažna. Stoga sam testiranje snimala na podlozi koja upija na kojoj se jasno vidi koliko je mokro ostalo ispod koje maramice. Najviše vlažnima su se pokazale Vip Baby vlažne maramice, turskih proizvođača i Pampers Fresh Clean, a odmah potom Violeta 99% water i Trudi, dok Violeta Sensitive care i Hipp maramice ne mogu ocijeniti osobito vlažnima jer ni nakon 2 minute na podlozi nisu ostavile nikakav trag.

Učinkovitost brisanja

Za kraj najbitnije od najbitnijeg, brišu li te maramice ?!  Na testiranju sam koristila Garnier BB kremu koja mi je poslužila na koži u ulozi kakice.

U videu ćete najbolje vidjeti kako neke od maramica obrišu istu količinu u jednom potezu, dok je za druge potrebno po istom mjestu proći čak i 3 puta. Učinkovitost ovisi o teksturi i vlažnosti spomenutoj ranije.

Pampers Fresh Clean i Trudi maramice pokazale su se najučinkovitijim, obrisale su mrlju u samo jednom potezu. Violeta Sensitive Care su također pokazale veliku učinkovitost brisanja, dok je Violeta 99% Water maramica iznimno razmazala mrlju i još teže ju obrisala te je bilo potrebno 6-7 poteza da se ukloni mrlja. Hipp Ultra Sensitive također nisu briljirale, te je potrebno bilo 4-5 poteza prilikom brisanja, dok su low budget no name maramice Vip baby posao odradile u samo dva poteza.

Htjela bih još napomenuti da vlažne maramice iznimno zagađuju okoliš, te da ih koristite samo kada ne postoji varijanta za višekratnu krpicu i mlaku vodu.

Ukoliko želiš čitati slične recenzije ostavi komentar ili podijeli ovaj članak.

Testiranje nije sponzorirano niti od jednog proizvođača i sve maramice su osigurane privatnim sredstvima.

Exit mobile version