Site icon Mamina čarolija

Mama, ti možeš zaustaviti vrijeme i zauvijek zabilježiti taj čaroban trenutak!

U digitalnom dobu i potpunoj ovisnosti o fotografiranju stvaranje foto podsjetnika nam je postala navika,a mobilni uređaji prepuni fotografija svakodnevica. Fotografiramo sve i svašta, pa se između fotografija djeteta zna naći i nekakav popis za kupovinu i zaboravljena iskaznica dopunskog osiguranja. No, među tim stotinama zabilježenih trenutaka, rijetke su one fotografije koje bismo uokvirili i postavili na posebno mjesto u dnevnom boravku. Trudnoća i prva godina djetetova života ispunjeni su najslađim iščekivanjem i radošću. Nema ljepše žene od trudnice, kao ni ljepše bebe od tek rođene bebe. To su trenuci kada žene odišu posebnom ljepotom i sjaje posebnim sjajem. Pratiti novorođenu bebu, tu malenu osobu koja svakodnevno raste u prvoj godini života posebna je radost. Zabilježiti takve trenutke je neprocjenjivo,jer se takav trenutak više nikada neće ponoviti. Stoga nemojte žaliti što ste još jučer mazili veliki trbuh, a sutra već pečete tortu za prvi rođendan, nego ih zabilježite. Fotografiju bebe koja nikada više neće biti tako mala uokvirite i postavite na posebno vidljivo mjesto, da vam uvijek vraća miris bebe.

Tajni sastojak koji receptu za savršene fotografije nedostaje je jedna obična mama Sanja (Bloom Studio) koja će zauvijek zabilježiti čarobne trenutke. Promatrajući fotografije iz njezinog objektiva otapati ćete se kao kockica leda na suncu. Fotografije zrače nježnošću i toplinom. Iznimno su spontane i u njima uživate gledajući jednako kako bebe uživaju na fotkama. Promatrajući fotografije kroz Sanjin objektiv osjećati ćete kako naviru valovi radosti i nadolazi vam osmijeh na lice.

Kako izgleda fotografiranje bebe u studiju i što je bitno znati?

Kada  sam razmišljala o studijskoj fotografiji, uvijek mi je prvi dojam bio ukočena neiskrena fotografija, sve ono što nikad ne bi povezali uz bebu. Onda smo stigli u Bloom Studio. Moram napomenuti da ćete do ovog studija trebati potegnuti do Čakovca, no možda na prvu to djeluje jako daleko,no zaista nije. Ako ste iz Zagreba, za malo više od sat vremena autocestom ste tamo. Uklopljeno u život s bebom to je idealno razdoblje da beba odspava jedan duži komad i probudi se taman kada ste stigli i bude super raspoložena. Dovoljno govori činjenica da sam se na Davidovo fotkanje za prvi rođendan bilo u sredini siječnja, što podrazumijeva led, mraz i maglu, no bez ikakvih problema smo se nas dvoje dovezli do Čakovca i nazad. Bloom Studio ćete vrlo lako pronaći uz pomoć navigacije. Kada ona kaže “Stigli ste”, znači da ste točno ispred vrata studija. Studijem dominira veliki krevet prekriven čistom bijelom plahtom. Temperatura prostorije je iznimno topla, tako da odmah po dolasku bebu možete presvući na krevetu kako bi se opustila. Studio je okupan prirodnim izvorom svjetla, što fotografijama daje poseban dojam nježnosti i bjeline koja je meni osobno bitna.
Sanja je tu tik uz vaše rame i zaista je neprimjetna dok kroz objektiv hvata svaki spontani dječji osmijeh i kretnju. U studiju se nalazi još velik broj različitih zanimljivih igračaka i dječje robice prilagođene svim veličinama. Sanja na samom početku opusti dijete kroz igru na krevetu, potom ga pusti da se podruži s mamom, a onda možete odabrati rekvizite koje se djetetu sviđaju.
Mi smo odlučili isprobati većinu njih, jahali smo drvenog konjića, zavalili se u kadicu, zasjeli na barski stolac i isprobali rođendansku torticu.
Ako svome klincu ili klincezi želite pokloniti vječni poklon u vidu fotografiranja za prvi veliki rođkas, onda je ovo najbolji mogući poklon. Sanju možete pronaći putem Facebooka ili Instagrama, gdje možete pogledati i ostale fotografije. Moguće je dogovoriti fotografiranje i za vrijeme trudnoće ili tek rođene bebe.
Ako vas hvata nostalgija jer ste svjesni da vaše maleno čudo svakim danom sve više nije beba ili da vaš stomak svakim danom izgleda sve veći, nemojte da vas to rastužuje, jer vas i dalje ta beba s jednakim žarom treba.
I kada je stanovala ispod vašeg srca i kada spava na vašim prsima, i kada vas čupa za kosu, ne propustite zabilježiti takve trenutke za vječnost i neka vas čine sretnima svaki put kada ih se prisjetite. Uposlite našu dragu Sanju da vam sačuva ove čarobne trenutke!
Možda ćete zanimati:
Kako je izgledalo fotografiranje u trudnoći?
Kako izgleda fotografiranje bebe kod kuće?
Exit mobile version