Site icon Mamina čarolija

Ovo su pokloni s kojima ćete oduševiti svaku trudnicu ili mladu mamu

Sigurno ste se zatekli u situaciji kada bi trebali ići u posjeti prijateljici koja je trudna ili je tek dobila bebu, a nemate pojma što kupiti. Najčešće tada odlazimo kupiti cvijeće, čokoladu i robicu za dijete, koja se nama sviđa. Bezbroj puta sam i sama kupila robicu, i tek sada vidim da nije sva robica jednostavna za oblačenje, da prijatelji u najboljoj namjeri kupuju robicu, a da pritom veličinom ne pogode doba godine u kojemu bi dijete to trebalo nositi i slično.

Stoga sam složila popis onih stvari za koje možda niste znali, a možete oduševiti trudnicu ili mladu mamu, bez obzira bilo to njezino prvo ili četvrto dijete. Svako dijete je posebno, i svako zaslužuje poseban poklon.

Na samom početku da naglasim, da ova preporuka nije plaćena, nego se radi o isključivo mojoj procjeni, prema mojoj listi želja i usklađeno s ukusima mojih prijateljica. Većina navedenih brendova proizvodi i zapošljava u Hrvatskoj.

Posteljinu stavljam na prvom mjesto, obzirom da i kada je imate 3 komada, ne može biti previše. Beba u krevetiću spava i do treće godine, a u tom periodu bezbroj puta posteljina će se uprljati.

MagisHome je firma koju toplo preporučujem i gdje sam pronašla savršenu posteljinu za naš krevetić. Istraživala sam 7 dana razne posteljine, ali ova iz Magisa je osvojila moje srce. Narudžba je stigla vrlo brzo nakon uplate. Dodatno je moguće odlučiti se za personaliziranu varijantu na kojoj piše ime djeteta, te porođajna dužina i težina. No, za tu varijantu ćete morati čekati da se beba rodi.

Na Dada&Rocco stranici ćete pronaći još veći izbor raznih dodataka i ukrasa za krevetić. Ono što kod njih mame obožavaju su zaštite za rešetke krevetića i ogradice koje idu uz komplet posteljine.

Poznatiji kao “banana jastuk” za mene je također bio potpuno novi pojam koji sam pronašla na googleu kada se nekoliko noći zaredom nisam mogla namjestiti u krevetu. Trudnicama je propisano da spavaju na lijevom boku, što u potpunosti mijenja navike posebno onih koje su do jučer spavale potrbuške. Kada u petom mjesecu trudnoće taj stomačić preko noći “iskoči”, jednostavno pojma nemate kuda bi s rukama, nogama i stomakom. Spas za mene je stigao iz ordinacije Ni-Na Design.  Isti jastuk će kasnije uvelike pomoći svakoj mami prilikom dojenja,jer će sigurno sačuvati njezina leđa, a bebi će biti mnogo udobnije. Jedino tko s ovim poklonom neće biti najsretniji je suprug, jer ga je do jučer njegova draga žena tijekom noći grlila, sada neće prestati grliti taj svoj jastuk.

Upoznajte jastuk koji ja svaku noć grlim…

a imaju ih još…

Neke od mama na društvenim mrežama su napisale da treba dati Nobelovu nagradu onome tko je izmislio ovaj jastuk.

Za ukrasna slova koja se mogu staviti u dječju sobu ili na krevetić se možete odlučiti ako su roditelji djeteta već odabrali ime. Mnogi roditelji se nisu dogovorili oko imena, pa ovaj poklon možda neće biti idealan prije nego saznate kako će se beba zvati. No, u svakom slučaju poklon je personaliziran i cool. Možete ga naručiti od vrijednih ručica na stranici Ići mići. Osim slova izrađuju i prikladne jastučiće u raznim oblicima.

Nena Dolls lutke također mogu biti personalizirane s imenom djeteta. Nastaju u Hrvatskoj kao i svi navedeni unikatni pokloni. Meni osobno su ovi medvjedići neodoljivi.

 

Za Out of the box_child’s birth bracelet brend kada sam ga pronašla, nisam mogla vjerovati da se nalazi u Hrvatskoj. Ideja je genijalna! O ovome uopće ne treba razmišljati, narukvica kojom ste prvi puta u životu obilježeni je vaš prvi zapis na ovome svijetu i vječna poveznica mame i bebe. Zašto ne uokviriti takvu uspomenu?! Još jedan vrhunski i personaliziran poklon.

Uspomena na otisak dječje ručice ili nožice isto je vječni poklon. Ovo čak mogu reći je jedan od onih poklona koje možete naći na više različitih mjesta, a cjenovno je najprihvatljiviji (49-89 kn) na portalu Kodnas.hr

Jednostavno za stvaranje uspomene na bebino stopalo ili ruku s kalupom za otisak.

Dnevnik za trudnice je dizajniran da pomogne zabilježiti i sačuvati sve one sitne i bitne trenutke tokom svih 9 mjeseci. Organiziran je po tjednima, ispunjen zabavnim i korisnim informacijama, još samo ostaje da mu ispišeš stranice dragocjenim uspomenama i fotografijama.

Možda vam ovo može biti samo poticaj da za bebu koji nestrpljivo očekujete sami sašijete ili napravite unikatan poklon. U engleskoj verziji dostupan je u raznim varijantama putem Ebaya.

Ovo je pravi link koji trebate proslijediti onima koji vas pitaju; “Reci mi što da ti kupimo?!”

Sretno!

*Sve korištene fotografije preuzete su sa FB stranice navedene u linku.

Exit mobile version