Site icon Mamina čarolija

Koje korisne aplikacije koristiti za praćenje razvoja djeteta?

Živimo u vremenu kada više od 180 puta dnevno uzmemo naš mobitel u ruku i veliki dio dana provodimo na njemu. Najčešće je mobitel prva stvar koju ujutro ugledamo, i zadnja koju vidimo prije nego zaspemo. Često u bespućima google pretraga pronalazimo veliku količinu raznih neprovjerenih informacija, i za bezazlen simptom koji smo išli istražiti, dolazimo do rezultata pretrage koji nas vode do kroničnih dijagnoza.

Briga se utrostručuje kada se radi o našem djetetu.

Nedavno je u Hrvatskoj lansirana aplikacija koja nas u 1 kliku spaja direktno s pedijatrom ili drugim stručnjakom koji nam može dati sigurnu povratnu informaciju na naš upit.

Aplikacija LittleDot daje nam brz i stručan medicinski savjet u najkraćem roku. Osobno najveću prednost vidim u tome što osim stručnosti i brzine, imamo sigurnost da se radi o individualnom pristupu za moje dijete. Googlanjem najčešće same sebe uvjerimo da smo stručni, samo zato što smo pročitali jako puno i utrošili jako puno vremena na istraživanje. No, na kraju svega se zapitamo je li zaista osip koji sam pronašao isti kao onaj na koži moga djeteta, i je li do njega došlo pod istim okolnostima kao u “google slučaju”?!

Nerijetko se događa da odlazimo pedijatru s bezazlenim simptomima. Čekanje u pedijatrijskoj čekaonici zna donijeti više “štete” nego koristi. Čekanjem kod pedijatra dijete izlažemo dodatnim izvorima mogućih zaraza, a njegov već oslabljeni imunitet može biti dodatno narušen. Upitom preko aplikacije dobivamo brz odgovor, a vjerujem da i navedeni specijalisti kada zaista procjene da je dijete potrebno odvesti pedijatru, da će nas na to sigurno uputiti.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pedijatara prof. dr. sc. Milivoj Jovančević zaštitno je lice aplikacije LittleDot, koji osim što je izdao jednu od najčitanijih knjiga u Hrvatskoj “Godine prve zašto su važne”  koja je doživjela svoje 9.izdanje. Prof. Jovančević stručni je suradnik u UNICEF-ovom programu „Prve 3 su važne“, „Svako dijete treba obitelj“ i „Telefončić“,a putem aplikacije možete ga direktno kontaktirati.

Upravo sam zato odabrala biti jedna od LittleDot mama. Iz gomile raznih aplikacija, baš ova učinila mi se vrlo korisnom s praćenjem dnevnika dječjeg zdravlja.

Evo još nekoliko detalja koje možete pratiti kroz aplikaciju:

U planu mi je predstaviti još nekoliko aplikacija u kojima možete pratiti zdravlje mame za vrijeme trudnoće i dojenja, razvoj novorođenčeta u trudnoći i razvoj djeteta u svim fazama.

Exit mobile version