Site icon Mamina čarolija

Kako provesti vrući ljetni dan s bebom?

Sigurno ste u nekom trenu ostali bez ideje kako provesti dan s bebom dok su temperature jako visoke i iz kuće se ne može van prije 18 sati. Za vrijeme nesnosnih vrućina i našim bebama je jako vruće. To ih može činiti nervoznima i pospanima, no taj san najčešće ne potraje dugo, pa se često bude. Dijelim s vama nekoliko savjeta kako mi provodimo vruće ljetne dane.

Odgovor na pitanje: “Kako zabaviti bebu kod kuće kada je vani vruće?”

Bazenčić

Koliko god možda vaša beba nije veliki ljubitelj kupanja, ljetna dnevna osvježenja će zasigurno dobro prihvatiti. Mnoge bebe tek na ljeto istinski zavole vodu. Bazeni za djecu su vrlo jeftini (30tak kuna) i dostupni u najmanjim veličinama (i za najmanje terase i balkone). Oni najmanji već od 60 cm promjera, dovoljni za najmanju bebu i balkon. Mi smo odmah kupili 2 bazena, jer naš žabac obožava vodu u svakom obliku. Kroz dan se nekoliko puta kupamo, u bazenu, pod tušem, na moru i u kadici. Ako vam bazen nije dostupan ili nemate mjesto za njega, svojoj bebi stavite čistu vodu u kadicu na nešto hladnijoj temperaturi od one u kojoj ju inače kupate. 30 stupnjeva je dovoljno! Imajte na umu da su i bebe željne osvježenja.

Ljuljačka

Već sam pisala kako je ljuljanje korisno za djecu ,a sada bi htjela naglasiti kako se i odrasli vole ljuljati, te ako imate priliku i mjesto negdje postaviti mrežu za ljuljanje ili vrtnu ljuljačku – učinite to. Naš malac jednako voli ljuljanje u svojoj ljuljački, koliko i ljuljati se s mamom u mreži za ljuljanje. Osim dobre ljuljačke na kojoj ga možete umiriti i zabaviti,potrebna vam je i dobra debela hladovima po mogućnosti na sjevernoj strani.

Putni krevetić za igru

Dok ga nisam krenula koristiti, nisam znala da će mi toliko biti od pomoći. Ostala sam nekoliko dana sama na moru s bebom. Putni krevetić mi se pokazao savršenim mjesto za spustiti bebu kada bilo što trebam obaviti. No, njegov glavni benefit je mogućnost promjene lokacije s jednom rukom i u jednom potezu. Tako u našem slučaju kako putuje sunce oko naše kuće, tako se mi s krevetićem selimo. Unutra se nalazi njegovih nekoliko omiljenih igračaka i često se zaigra u njemu pa i zaspe, kada mu dosadi igra. Osim što je najsigurnije mjesto na koje možete mališana spustiti, zasigurno je jedno od praktičnih stvari koje možete imati uz sebe, a da ne zauzima previše prostora u autu, lako se sklapa i lagan je za premještanje. Mi smo odabrali BabyBjorn Travel Cot jer nas je oduševio na prvu funkcionalnošću i dizajnom koji nam se uklapa u dnevni boravak. Doduše, trenutno ga najviše koristimo na dvorištu. On je prilagođen za bebe od rođenja do treće godine.

Podloga za igru

Od 2 mjeseca starosti koristimo za vježbu i igru Casmatino podlogu. Osim što je antialergena, a mi smo alergičari, učinila nam se kao najpraktičnije rješenje, obzirom da je jako lagana, lako prenosiva, lako sklopiva i rasklopiva i jednostavna za održavanje. Ovih dana razmišljamo o kupnji još jedne, jer jako puno vremena provodimo na njoj. Uzorci Casmatino podloga su poprilično drečavih i kričavih boja i uzoraka, ali to je ono što bebe vole i trebaju u ovoj fazi razvoja, pa tu zaista morate progledati kroz prste. Na pitanje kako sklopiti Casmatino podlogu, odgovor je: preklopi po dužini – slike prema van. Mnogi su se to pitali, pa nek se nađe. Za razliku od onih podloga gdje sastavljate brojke i slova, Casmatino je nešto skuplji, ali vrlo praktičan za prenositi po dvorištu, nekoliko puta dnevno skupiti i raširiti, čak i ponijeti na plažu.

Osvježenje

Kako god da se zabavljali, nikako nemojte zaboraviti da dijete treba osvježenje tijekom cijeloga dana. Ako ne znate kako bi se zabavili, uvijek mu možete dati da se igra pretakanja vode iz jedne posude u drugu. Mnogo svježeg voća je dostupno u ljetnim mjesecima. Tako za osvježenje djetetu možete ponuditi lubenicu ili dinju koja će ga osvježiti i zabaviti.

Sretno u borbi s vrućinama…

 

Exit mobile version