Site icon Mamina čarolija

Kako smo odabrali ime za našeg sina?

Muž i ja se oko imena za naše prvo dijete nismo dugo dogovarali. Jednu večer prije spavanja dogovorili smo se još dok nismo znali bebin spol, da će on birati ime ukoliko bude dječak, a ja ću ukoliko bude djevojčica. Meni je intuicija govorila od prvoga dana da nosim dječaka, i da na svijet stiže tatina slika i prilika, te da će tata birati ime.

Moj muž je oduvijek imao želju da mu se sin zove David, a meni je to ime jedno od dražih jer mi uvijek izvuče osmijeh na lice. Prvi najdraži crtani iz djetinjstva bio je patuljak David (David The Gnome) kojega sam paralelno pratila i dok smo živjeli u Švedskoj i u Hrvatskoj. Glavni lik je dobroćudni patuljak koji je liječnik i veterinar i pomaže svima u nevolji. Uvijek je brz i na pravom mjestu u pravo vrijeme. Voli svoju ženu Lisu i svoga lisca na čijim leđima putuje na posao. Moj muž,  ime David uvijek je na prvu povezivao s pojmom muškosti, njegova prva asocijacija je Michelangelov kip Davida. Jednom takvom smo se skupa divili u Copenhagenu prije nekoliko godina, i još tada smo rekli da bi nam jednog dana sin mogao biti David. Također, jedna od najdražih Biblijskih priča, ona o Davidu i Golijatu je ujedno i ona koju djeca prvu upamte, a naučila nas je pouku o bitki između dobra i zla, i kako mali čovjek može pobijediti velikog. U današnje vrijeme i nekoliko je Davida koje je obilježilo našu eru, a vežu nas pozitivne emocije uz njih npr. David Guetta, David Beckham, David Bowie…

Uz ime našeg Davida stoji i kratko prezime od također 5 slova, i zaista mu ime dobro stoji.

Kao da je iz utrobe čuo naše dogovore i razloge zašto smo se odlučili za to ime.

David je dobar, poslušan, miran i pravi dečko. Na prvu je svima jasno da je u kolicima dječak. Snažan je i žilav, bucmast i voli kada svira radio. Prva igračka mu je lopta. Vjerujemo da će po uzoru na imenjake po kojima je dobio ime promicati dobre vrijednosti tijekom cijelog života.

Exit mobile version